De Koningin der Bloemen is het stralende middelpunt in de unieke toprozentuin en rozenkenniscentrum. Tijdens de Pot-rozenshow van 19 t/m 23 juni is De Rozenhof Lottum, temidden van de prachtig bloeiende geurende en kleurende toprozentuin, helemaal in de ban van de mooiste potroos.


Kwekers, tuincentra en veredelaars zenden hun beste en mooiste potrozen voor de drie categoriën ‘beste tuinroos’, ‘beste stamroos’ of ‘beste tafelroosje’ inzenden. Alle bezoekers mogen ook de ingezonden rozen keuren en de favoriete potroos kiezen. Er is speciale aandacht voor de categorie ‘de mooiste rozenshow’: Deelnemers maken een aantrekkelijke creatie met rozen en/of combinaties met andere planten om de bezoekers te inspireren en te laten zien wat de vele mogelijkheden van potrozen zijn in de eigen tuin, op het terras of balkon.


23 juni is de afsluiting van de Potrozenshow en de Doop van de nieuwe roos ter gelegenheid van 800 jaar gemeente Horst aan de Maas: Rosa Green Connection Sweet 16 met aansluitend een sfeervolle muzikale middag met medewerking van diverse zangkoren.