Open Tuinen route zondag 25 augustus 2019

De Open Tuinen Route kan vanaf 10 uur vanuit de Rozenhof gestart worden.
Dit is een prachtige fiets-, auto- en wandelroute van 14 km welke langs 7 verschillende afwisselende mooie open tuinen leidt.
De route is voor 3 euro verkrijgbaar in De Rozenhof.
De Tuinen zijn te bezichtigen tussen 10 en 17 uur.
Begin en eindpunt is De Rozenhof.


Vanaf 15 uur is er gezellige live-muziek van Gerrit Christiaens


Deelnemende Open Tuinen:

Tuincentrum Lottum: Meer dan alleen rozen
Tuincentrum Lottum is niet alleen rozenspecialist. Ook voor een uitgebreid assortiment tuinplanten vaste planten, heesters, klimplanten, eenjarigen, etc. bent u bij ons op het juiste adres. Breng eens een bezoek aan dit sfeervol bedrijf en tuin met mooie verborgen plekjes.

Pergolas
Piet Janssen: Glooiende oase van groen en rust
De tuin ligt op een perceel van ongeveer 7000 m². Het is een tot in de puntjes verzorgde oase van groen en rust. De tuin zelf is een glooiende landschapstuin ontstaan uit een bos met de mooiste eiken. Altijd is er wel ergens kleur te zien door bloem, herfstkleur of winterbeeld. De tuin bestaat voor een groot gedeelte uit groenblijvers. Een glasheldere natuurvijver met helofytenfilter, een grote rots/watermuur completeren het geheel.

foto1 PietJanssen
Familie Steijn: Landschapstuin bij natuurgebied Kaldenbroek
Tot 1970 was dit terrein een boerenbedrijf. Er ligt nu een herbouwde schaapsstal. Vroeger graasden de schapen op de Houthuizerheide en ’s nachts overnachtten ze hier. Langs de wei ligt een oude houtwal voor griefhout. De verhoging heeft te maken met de loop van de Maas. In 1970 begon de familie met een klein tuintje. Langzamerhand werd de tuin groter en is steeds meer in het landschap opgenomen met mooi uitzicht op het landschap van natuurgebied Kaldenbroek.

Steijn1
Rosarium Lottum: Inspiratieplek voor tuinrozen
Het Rosarium is dé inspiratieplek voor aanschaf van tuinrozen en verkoopcentrum van rozen in Lottum. Duizenden rozen gerangschikt in een fraaie omgeving, vlakbij het terrein waar vroeger de Rozenfeesten plaatsvonden. Een stukje nostalgie met een rozen- showtuin inclusief rozenbogen.
Een lust voor het oog!

Rosarium 2
Familie Heinemans: Tuin met Oosterse invloeden
De tuin van de familie Heinemans omvat een grote waterpartij met enkele Oosterse invloeden. Het bedrijf Heinemans werkt samen met een aantal kwekerijen en probeert een zo groot mogelijk assortiment boomkwekerijprodukten aan te bieden voor hoveniers, tuincentra en handelsbedrijven.

foto Heinemans
Roos Seuren: Tuin en kunst in beeld
Een tuin door de jaren heen gegroeid , met vele bijzondere plekjes welke een verleden hebben en een eigen verhaal. Onder andere een grote vijver met schildpadden en vissen, een prieel met uitzicht op vijver en verscheidenheid aan vogels. Met doorkijk naar het landschap en de bossen van het Lottums schuitwater. Ook bevinden zich er de fundamenten van een oude varkensstal, een broeikast ,kapelletje en een groenten tuin. Door de gehele tuin is kunst te zien van eigen hand, soms zichtbaar en soms verscholen tussen het groen.

Rosa

Rozenhof Lottum: Toprozentuin en Rozenkenniscentrum
In De Rozenhof Lottum komen vrijwel alle zintuigen van de mens tot hun recht. Een kleurrijke omgeving met bloeiende rozen. Sterk geurende rozen en ook eetbare rozen zijn er te vinden. Een plek waar men het roosachtige gevoel van top tot teen beleeft en waar vrijwilligers graag uitleg geven over de mooiste rozentuin van Nederland.

Rozenhof