Open Tuinen Route Rozendorp Lottum

25 Augustus, Open Tuinen Route in en rond Rozendorp Lottum

Mag uw tuin gezien worden?
De Rozenhof Lottum organiseert op 25 augustus een Open Tuinen Route.
Zij is daarom op zoek naar bewoners in en rondom Lottum, die op zondag 25 augustus de tuin voor één dag willen openstellen voor belangstellenden.

Is uw tuin de moeite waard om gezien te worden?
Dat pareltje waar u trots op bent en dat u wilt delen met tuinliefhebbers? Meldt uw tuin dan aan bij info@derozenhoflottum.nl .
Het openstellen van uw tuin geschiedt op vrijwillige basis. De grootte van de tuin speelt geen rol: Elke tuin, groot of klein, kan de moeite waard zijn om gezien te worden.
De route van deze Open Tuinen Dag wordt samengesteld aan de hand van het aantal deelnemers die hun tuin openstellen voor publiek. Het vertrek- en eindpunt is De Rozenhof Lottum.
Het is de bedoeling dat iedereen van de route gebruik kan maken: te voet, per scootmobiel, per fiets of per auto. Men kan zelf de lengte van de route en de te bezoeken tuinen bepalen aan de hand van een plattegrond dat bij deelname wordt uitgereikt tegen een kleine vergoeding.

Wilt u meedoen of hebt u vragen neem dan contact op via info@derozenhoflottum.nl.

 

Winnaars Potrozenshow 2019

Prijsuitreiking Potrozenshow 2019.

Zondag 23 juni, stralend zomerweer, een tuin volop in Rozenbloei met prachtige inzendingen van pot- en stamrozen. De vakjury heeft de inzendingen gekeurd en de prijzen zijn verdeeld. 

Uitslagen vakjury-keuring Potrozenshow 2019
Categorie 1 Beste Meerjarige Tuinroos nr Puntenscore
1. Rosa Minerva, Arie Bouman Wijk en Aalburg 131 193 punten
2. Rosa Berleburg, Tuincentrum Lottum 124 188 punten
3. Rosa Minerva, Lakei Lottum 169 184 punten

Categorie 2 Beste Tafelroosje
1. Rosa Maasland Gold, ingezonden door BM Roses 405 165 punten
2. Rosa Maasland, BM Roses 401 162 punten
3. Rosa Kordana Grande Sunstar, Leo van der Harg BV 410 160 punten

Categorie 3 Beste Stamroos
1. Rosa Hansestadt Rostock, Tuincentrum Lottum, 335 189 punten
2. Rosa Minerva, Arie Bouman Wijk en Aalburg 306 188 punten
3. Rosa Berleburg, Frank Coenders Grubbenvorst 349 187 punten

Categorie 4 Beste presentatie – show van de potrozen
1. Inzending door Arie Bouman winnaar vlg. unanieme vakjury

Uitslagen Groei & Bloei-keuring Potrozenshow 2019
Categorie 1 Beste Meerjarige Tuinroos
1. Rosa Katrina Frayla , Frank Coenders 212A 240 punten
2. Rosa Coco, Tuincentrum Lottum 218 232 punten
3. Rosa Minerva, Arie Bouman Wijk en Aalburg 131 230 punten

IMG 1250

IMG 1274

IMG 1277

IMG 1271

IMG 1265
 

De vernieuwde Rozenhof, een bezoek waard!

Op 16 juni is de vernieuwde, uitgebreide Rozenhof officieel geopend. Er is gekozen voor niet teveel officiële plichtplegingen maar een gezellige middag voor Lottummers, liefhebbers en sponsoren.


Voorzitter Jan Thielen en wethouder Eric Beurskens hebben de serieuze noot gegeven waarna de Rozenkoniging Mieke Smits, ex Rozenkoningin Joya Hanegraaf en de Rosalotjes het overnamen. Door het zingen van het Rozenlied Eternity, prachtig gezongen door Joya, werd de Rozenhof symbolisch geopend.

IMG 1109

Hierna namen de mannen van de band Chapter het over en zorgden voor een prima muzikale invulling van de middag waar genodigden, vrienden en vele vrijwilligers met elkaar bij konden praten over de Rozenhof.

IMG 1131

De Foto's zijn gemaakt door Lei spreeuwenberg

Potrozenshow 2019 (19 t/m 23 juni)

De Koningin der Bloemen is het stralende middelpunt in de unieke toprozentuin en rozenkenniscentrum. Tijdens de Pot-rozenshow van 19 t/m 23 juni is De Rozenhof Lottum, temidden van de prachtig bloeiende geurende en kleurende toprozentuin, helemaal in de ban van de mooiste potroos.


Kwekers, tuincentra en veredelaars zenden hun beste en mooiste potrozen voor de drie categoriën ‘beste tuinroos’, ‘beste stamroos’ of ‘beste tafelroosje’ inzenden. Alle bezoekers mogen ook de ingezonden rozen keuren en de favoriete potroos kiezen. Er is speciale aandacht voor de categorie ‘de mooiste rozenshow’: Deelnemers maken een aantrekkelijke creatie met rozen en/of combinaties met andere planten om de bezoekers te inspireren en te laten zien wat de vele mogelijkheden van potrozen zijn in de eigen tuin, op het terras of balkon.


23 juni is de afsluiting van de Potrozenshow en de Doop van de nieuwe roos ter gelegenheid van 800 jaar gemeente Horst aan de Maas: Rosa Green Connection Sweet 16 met aansluitend een sfeervolle muzikale middag met medewerking van diverse zangkoren.