Doelgroepen

Doelgroepen van De Rozenhof Lottum

Imago verbeteren
Het doel van stichting Rozenhof Lottum is glashelder: Het imago van de roos verbeteren en de ‘Koningin der Bloemen’ met al haar unieke eigenschappen de eer toekomen die ze verdient.

Daarbij zijn gezondheid, gemakkelijke verzorging, (door)bloei, geur en duurzaamheid zonder gewasbeschermingsmiddelen belangrijke criteria.

Doelgroepen
De Rozenhof Lottum richt zich onder meer op particulieren en recreanten, de vaksector, openbaar groenbeheerders, hoveniers en tuinarchitecten en natuurlijk last but not least het groene onderwijs.

Consumenten:
Consumenten (in brede zin) kunnen in de Toprozentuin alle gecertificeerde Excellence Roses en nagenoeg alle ADR Rozen zien. Deze soorten in alle typen, geuren en kleuren hebben bewezen dat ze zonder gewasbeschermingsmiddelen gezond blijven, goed groeien en doorbloeien.
In het algemeen ligt er een belangrijke taakstelling om zowel particulieren als ook openbare groendiensten , hoveniers en tuinarchitecten als ook de tuincentra en handel beter bekend te maken met het grote assortiment van gezonde, duurzame, onderhoudsvriendelijke en multi-functioneel toepasbare rozen in alle geuren en kleuren.
Het imago van de roos is de laatste jaren ten onrechte verslechterd.
De koningin der Bloemen moet weer in ere hersteld worden en het imago terugkrijgen die ze verdient!

Vaksector:
-Gebruikerswaarde-onderzoek. Doel; welke rozen voor welke plek, of welke juist niet.
-Referentietuin voor rozenkwekers en veredelaars: alle rozen in De Rozenhof Lottum worden biologisch onderhouden, er worden geen gewasbeschermingsmiddelen gebruikt
A.Gewassenvergelijk vanuit duurzame verzorging van soorten die ook bij kwekers geteeld worden.
B.Soorten-referentie, De Rozenhof onderhoudt de echte authentiek gecertificeerde soorten. Dit ter vergelijk voor kweker ter voordele van inzicht in licenties, klimaat, etc.
C.Ter bevordering van commerciële doelen vanwege inzicht in mogelijke consumentenwaarden
- multifunctionele toepasbaarheid van de Roos als perkplant, combinatieplant in perken, kuipplant,
als haag, afscheiding, klimmer etcetera.